Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Välkommen att ansöka till Skolmästerskapen i bageri

Härmed inbjuder Sveriges bagare & konditorer (SBK) eleverna i årskurs tre på Restaurang- och livsmedelsprogrammets bageri/konditoriutbildning till Skolmästerskapen i bageri och konditori. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med Ester Mosessons gymnasium och branschleverantörerna KåKå, Nord Mills och Sveba Dahlen.

Tävlingsdag är tisdagen den 10 mars 2020.

Tävlingsplats är bageriet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. Uppdukning av tävlingsbord samt prisutdelning sker i Nordstan i på EXPO i Nordstan i centrala Göteborg tisdagen den 10 mars mellan 13-15.00.

Inbjudan gäller för ett 2-mannalag per skola samt för en medföljande lärare.  För de två deltagarna samt en medföljande lärare betalar tävlingsarrangören resa, boende och uppehälle med ankomst till Göteborg måndagen den 9 mars och avresa tisdagen den 10 mars. De två tävlingsdeltagarna bor i dubbelrum. Arrangörerna står även för basråvaror till tävlingen.

Om er skola får en plats i finalen i Skolmästerskapen 2020 är detta ett strålande tillfälle att profilera er skola och duktiga elever genom att använda lokalmedia inför och efter tävlingen. Tävlingen SM Unga Bagare avgörs onsdagen den 11 mars. Ta tillfället i akt att stanna kvar med era elever för att se den tävlingen!

 

Antagningsförfarande

Sista ansökningsdag är den 4 februari 2020. Årets tävling begränsas till tio tävlande skolor. Vid fler än tio anmälda skolor förbehåller sig tävlingsledningen rätten att utse finalisterna genom en uttagning. Laget ska i samband med anmälan skicka in arbetsprover i form av film och bilder på produkter (enligt instruktioner nedan). Regerande mästare i Skolmästerskapen samt arrangerande skola är direktkvalificerade, resterande finalplatser tas ut genom en jurybedömning av filmer och bilder på produkter som skickats in av de skolor som anmält sig. Varje skola får bara anmäla ett lag. Uttagna lag informeras så snart som möjligt efter sista ansökningsdag.

 

Råvaror

Då arrangörerna står för råvaror under tävlingsdagen behöver vi finalistskolornas lista på råvaror senast tre veckor innan tävlingsdagen, den 18 februari.

 

Anmälan

Anmälan ska göras på bifogad blankett och fyllas i noggrant. Sänd också med recept, bilder och film enligt beskrivningen nedan. Kontakta jesper@bageri.se om du vill ha blanketten som en word-fil.

Anmälan ska förutom ansökningsblanketten innehålla:

Film och bilder på uppslagning av matbröd. Filmen får gärna klippas eller levereras i sekvenser så den visar uppslagningen i effektiv tid.

  • Film på rundrivning och uppslagning av 4 limpor
  • Bild på färdigjästa limpor
  • Bild på färdigbakade limpor
  • Recept på matbrödet

 

Film och bilder på uppslagning av 15 vetebullar. Filmen får gärna klippas eller levereras i sekvenser så den visar uppslagningen i effektiv tid.

  • Film från utkavling och uppslagning fram till jäsning
  • Bild på färdigjästa bullar
  • Bild på färdigbakade bullar
  • Recept på vetedegen

 

Produkterna som filmas behöver inte vara de som sedan planeras att göras i en eventuell final. Momenten ska dock hålla hög klass för att ta laget vidare till final.

Film och bilder skickas via www.wetransfer.com eller www.sprend.com till mailadressen jesper@bageri.se, då de blir för tunga att skicka i mail. Bägge eleverna ska göra samtliga moment, filma gärna båda samtidigt bredvid varandra.

Välkomna med er anmälan, senast den 4 februari, till jesper@bageri.se eller per post till

Sveriges bagare & konditorer, Jesper Långström, Box 55680, 102 15 Stockholm.

Använd bifogad blankett för person- och kontaktinformation.

  

Anmälan till Skolmästerskapen 2020

Ankomst till Göteborg måndagen den 9 mars och avresa tisdagen den 10 mars. Anmälan görs till Jesper@bageri.se eller per post till Sveriges bagare & konditorer, Jesper Långström, Box 55680, 102 15 Stockholm.

 

Anmälan ska vara arrangören tillhanda senast den 4 februari 2020.  

 

 

 

TÄVLANDE 1

TÄVLANDE 2

 

Tävlandes namn:

 

 

 

 

Storlek på bagarrock:

(Herr 46-62, Dam 36-50)

 

 

 

Bostadsadress:

 

 

 

Postnummer & ort:

 

 

 

Telefon:

 

 

 

Mobil:

 

 

 

E-mail:

 

 

 

Skola:

 

 

 

Telefon till skola:

 

 

 

Medföljande lärare:

 

 

Telefon till läraren:

 

 

E-mail till läraren:

 

 

 

Övernattning; tävlande:

 

Ankomst:

Avfärd:

 

Ankomst:

Avfärd:

 

Övernattning; lärare:

 

Ankomst:

Avfärd:

 

 

 

Vi/jag accepterar följande villkor:  

Vi/jag ger mitt medgivande till att vårt/mitt namn, ev foto och recept får förekomma i arrangörernas info och marknadsföring: