Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

06 februari 2017

Finalister i SM Unga Bagare 2017

Tio finalister klara till SM Unga Bagare 2017 Sveriges tio bästa unga bagare är nu utsedda och finalisterna kommer under fem timmar att visa prov på hantverksskicklighet, kreativitet och teknik. Tävlingen pågår under SM-veckan – och den 29:e mars kl. 15:00 utses vinnaren i köpcentret Nordstan i Göteborg.

I år anordnas bageritävlingen SM Unga Bagare för 27:e gången och arrangör är branschorganisationen

Sveriges bagare & konditorer. Innan prisutdelningen, som sker i köpcentret Nordstan i

Göteborg den 29:e mars kl. 15:00, kommer samtliga finalister visa vad de går för på Ester Mosessons Gymnasium.

Finalisterna har fem timmar på sig att skapa bakverk i fem kategorier: matbröd, kaffebröd, wienerbröd, skådebröd och frukostbröd. Fem jurymedlemmar bedömer bakverken efter smak, form, färg, kreativitet och teknik.

Juryordförande är konditomästare Peter Halldén. SM Unga Bagare arrangeras under SM-veckan i Göteborg parallellt med Skolmästerskapen och Årets Bagare. Sponsorer är KåKå, Nord Mills och Sveba Dahlen.

– Årets unga bagare är otroligt talangfulla och nyfikna på att utvecklas. Vi vet att nyfikenhet leder till innovation och det tycker vi är både viktigt och spännande. Intresset för bröd och bakverk har ökat hos konsumenterna men bagarna är tyvärr för få och det behövs fler. Med tävlingen SM Unga Bagare vill vi sätta yrket på kartan och inspirera fler unga talanger att söka sig till vår roliga och kreativa bransch, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sverige bagare & konditorer.

Juryn består i år av Peter Halldén – juryordförande, Moa Brink – vinnare av SM Unga Bagare 2006 och har tävlat i både i EM och VM med Bagarlandslaget, Conny Modig – från Nord Mills, Martin Ekmarck – från Sveba Dahlen och Tony Olsson – konditormästare från KåKå samt Jesper Långström från branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Om SM Unga Bagare

SM Unga Bagare arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och är en bageritävling för bagare upp till 23 år. Tävlingen genomförs i år för 27:e gången. De bagare som placerar sig på första till fjärde plats blir antagna till Juniorbagarlandslaget som senare i år ska tävla i EM för Unga Bagare. Första- och andrapristagarna belönas dessutom med en fyra dagars inspirationsresa till i Europa tillsammans med välrenommerade personer i branschen.

Pressinbjudan

Välkommen till finalen i SM Unga Bagare den 29:e mars i Göteborg. Journalister är varmt välkomna till prisutdelningen som sker i köpcentret Nordstan i Göteborg. OSA till nena.j@kellyandpling.com senast den 21:a mars.

Program för SM Unga Bagare den 29:e mars:

Kl. 06:00–11:00 – Tävling på Ester Mosessons gymnasium
Kl. 11:30–15:00 – Bakverken visas upp för allmänheten i Nordstan

Kl. 12:30 – Juryn provsmakar på scenen i Nordstan
Kl. 15:00 – Prisutdelning i köpcentret Nordstan

För högupplösta pressbilder på deltagarna:
www.smungabagare.se

 

För ytterligare information om SM Unga Bagare, kontakta:
Martin Lundell, vd hos arrangören Sveriges bagare & konditorer
Mobil: 0703-646 794, e-mail: martin@bageri.se

För intervju med och ytterligare information om finalisterna eller bilder, kontakta:
Nena Javadian, presskontakt Kelly and Pling
Mobil: 0735-71 14 14, e-mail: nena.j@kellyandpling.com