Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Tintin Larsson

Tio skärpta, talangfulla, modiga och unga bagare gjorde upp om vem som är Sveriges bästa bagare under 23 år i tävlingen vid SM-veckan i Göteborg. Under fem intensiva timmar skapade finalisterna kreativa bakverk i vackra former med nya smakkombinationer. Slutligen tog Tintin Larsson, som arbetar på Lidingö Bröd och Pâtisserie i Stockholm, hem den ärofyllda titeln. Tintin utmärkte sig med stor hantverksskicklighet, strukturerat arbete och en detaljnivå utöver det vanliga.

Tintins kreationer

Deltagare

Vinnare

Tintin Larsson, 20 år, arbetar på Lidingö Bröd och Pâtisserie i Stockholm och kommer från Dalarna.

Juryns motivering löd: "Med ett imponerande strukturerat arbete och otroligt engagemang skapades vackert utformade bakverk. Årets vinnare har utvecklat en hög hantverksskicklighet och kombinerar detta med ett alltigenom genomarbetat utförande. Dagens insats utlovar en framtid i dur!"


2:a plats

Linn Eriksson, 21 år, arbetar på Vallentuna Stenugnsbageri i Vallentuna och kommer från Dalarna.


3:e plats

Pernilla Boström, 22 år, arbetar på Brunkebergs Bageri i Stockholm och kommer från Halmstad.


4:e plats

Agnes Johansson, 22 år, arbetar på Konditori Gullkragen i Borås och kommer från Kristianstad.


Delad femteplats utan inbördes ordning

Henning Weimarck, 22 år, arbetar på Fabrique Stenugnsbageri i Stockholm och kommer från Göteborg.

Kristin Björnland, 21 år, studerar vid YRGO i Göteborg och kommer från Göteborg.

Isabelle Lundin, 20 år, arbetar på Bakery & Spice i Stockholm och kommer från Nyköping.

Josefina Jaktlund, 19 år, studerar vid Kristianstads yrkeshögskola och kommer från Stockholm.

Malin Käll, 19 år, arbetar på Bageriet på Stora Coop i Strängnäs och kommer från Strängnäs.

Maja Jansson, 21 år, studerar vid YRGO i Göteborg och kommer från Göteborg.